پنجشنبه ۲۴ آبان ۰۳

طرز تهيه كوفته و كوفته موي اصلي و منحصر به فرد تبريزي

۵۷ بازديد

طرز تهيه كوفته و كوفته موي اصلي و منحصر به فرد تبريزي

 

سال هاست كه غذاهاي ايراني رنگ و بوي جديدي به خود گرفته و غذاهاي غربي و جديد را با غذاهاي قديمي و اصيل تركيب كرده است.

طرز تهيه كوفته و كوفته موي اصلي و منحصر به فرد تبريزي

علي بابا

 

شايد دليل اين تغيير در آشپزي را نتوان وقت كافي و حوصله سرآشپزها دانست! اما طعم لذيذ غذاي اصيل زير دندان، هر سرآشپز بي حوصله اي را به وجد مي آورد تا با تهيه غذاهاي سنتي و اصيل سفره را جان تازه اي بخشد.

 

 

روغن مايع را از اسنپ ماركت خريداري كنيد

بالاخره وارد ارزهاي ديجيتال مي شويد، اما وقتي خيلي دير شده است!

تخفيف استثنايي براي بازار ارزهاي ديجيتال سودآور (فرم ارسال)

تخفيف استثنايي براي بازار ارزهاي ديجيتال سودآور (فرم ارسال)

 

كوفته تبريزي و مرباي برگ مو از همان غذاهاي سنتي و دلچسبي است كه در همه شهرهاي ايران معروف است. از محبوبيت اين دو غذاي ايراني كمتر بگوييم، شايد بهتر است آستين ها را بالا بزنيد و با تهيه اين غذاي خوشمزه راز اين محبوبيت را كشف كنيد. در اين مسير همراه شما هستيم پس اگر با طرز تهيه مرباي برگ مو و كوفته تبريزي آشنا هستيد ادامه مطلب را از دست ندهيد.

برگ انگور پر شده

 

در ميان انواع گوش ماهي، برگ مو از همه پرطرفدارتر است. اين مدل مربا با برگ انگور درست مي شود كه رنگ و لعاب خاصي به سفره ما مي دهد. فوليكول هاي مو را مي توان هم به عنوان پيش غذا و هم به عنوان غذاي كامل مصرف كرد.

مواد اوليه تهيه برگ مو 4 نفره

    برگ مو به همان اندازه مورد نياز است

    2 عدد پياز

    2 فنجان برنج

    لپه 2 پيله

    گوشت چرخ كرده 300 گرم

    گياهان معطر 300 گرم

    روغن كافي

    سركه نصف پيمانه

    نمك، فلفل و زردچوبه به اندازه كافي

 

در مجموع مراحل آماده سازي و پختن فوليكول هاي مو 3 تا 4 ساعت طول مي كشد.

طرز تهيه برگ مو (پوست سر ساده)

 

    در مرحله اول به سراغ لپه ها رفته و آنها را در يك كاسه آب خيس كنيد. براي جلوگيري از تورم پيله هر نيم ساعت آب را عوض كنيد.

    در مرحله بعد لپه خيس خورده را با آب و نمك روي حرارت قرار دهيد تا حالت نيمه پخت شما به دست آيد.

    برنج خيس خورده را با حرارت متوسط ??به آب در حال جوش اضافه كنيد تا نيم پز شود. فقط 20 تا 30 دقيقه براي اين مرحله وقت بگذاريد.

    در مرحله چهارم پياز را پوست بگيريد و نگيني را سرخ كنيد. سپس نمك، فلفل، زردچوبه و گوشت چرخ كرده را اضافه كنيد. اجازه دهيد رنگ آن تغيير كند و بپزد.

    سبزيجات معطر، گشنيز، گشنيز، جعفري، ترخون و نعنا را خرد كنيد تا گوشت سرخ شده خنك شود.

    در مرحله ششم تمام مواد آماده شده يعني گوشت، نخود، برنج و سبزيجات خرد شده را با هم مخلوط كنيد.

    نوبت به برگ مو مي رسد. قابلمه آب را روي حرارت قرار دهيد و به محض اينكه جوش آمد برگ مو را اضافه كنيد. پس از 2 تا 3 دقيقه، فوليكول هاي مو را آبكشي كنيد.

    در مرحله آخر به سراغ قسمت جذاب تهيه دلمه برگ مو مي رويم. در اين مرحله با افزودن برگ هاي آماده شده به مو، آنها را به صورت دسته درآورده و در قابلمه هاي چرب شده قرار دهيد. سپس مخلوط آب، روغن و سركه را اضافه كنيد و اجازه دهيد كشك با حرارت بسيار ملايم بپزد. در اين مرحله هر سليقه و هنر داريد خرج كنيد تا ظاهر زيباتري به گوش ماهي ببخشيد.

 

كوفته اصيل تبريزي

 

 

در جاي جاي ايران از آشپزي بي نظير بانوان خوش ذوق و خوش سليقه تبريزي صحبت مي شود. مجله آشپزي اين شهر را كه ورق مي زنيم، به فهرستي از غذاهاي جذاب و رنگارنگ برمي خوريم كه در وصف طعم خوب آن انگشت مانده است! از ميان غذاهاي متنوع و رنگارنگ تبريز، بايد شهرت آن كوفته هاي تبريزي را بدانيم. غذايي كه در تاريخ آشپزي هر ايراني بخشي به ياد ماندني را تشكيل داده است.

مواد اوليه در طرز تهيه كوفته تبريزي 6 نفره

 

    برنج 1 پيمانه

    1 پيله

    گوشت چرخ كرده 1 وزن

    سبزيجات (تره، مرزه، ترخون، جعفري و گشنيز) 5 قاشق غذاخوري.

    رب گوجه فرنگي 3 قاشق غذاخوري

    پياز 3 قاشق غذاخوري

    2 عدد تخم مرغ

    1 عدد پياز

    زعفران 1 قاشق غذاخوري

    آرد نخودچي 2 قاشق غذاخوري

    روغن در حد اعتدال مورد نياز است

    نمك، فلفل و زردچوبه در حد اعتدال لازم است

    آلو، گردو و زرشك به مقدار مساوي مورد نياز است

 

زمان لازم براي تهيه مواد اوليه 1 ساعت و زمان پخت 1 ساعت و نيم خواهد بود.

طرز تهيه كوفته تبريزي

 

    قبل از شروع هر كاري كوفته سبزيجات معطر را خرد كرده و كنار بگذاريد. يادتان باشد عطر خوب كوفته تبريزي براي سبزيجاتي كه با هم مخلوط مي شوند مناسب است.

    براي جلوگيري از نفخ لپه ها را در آب خيس كنيد. بعد از چند ساعت آنها را با آب و نمك روي حرارت قرار دهيد تا نيم پز شوند.

    در مرحله بعد يك قابلمه آب و روغن و نمك را روي حرارت بگذاريد و به محض اينكه جوش آمد برنج خيس شده را اضافه كنيد و بعد از 20 دقيقه آبكشي كنيد.

    در اين مرحله برنج و لپه را با هم بزنيد تا كمي له شود و به شكل پوره درآييد.

    حالا نوبت تهيه سس كوفته تبريزي شماست. براي تهيه سس كافي است قابلمه هاي حاوي آب، نمك، فلفل، رب گوجه فرنگي را گرم كنيد.

https://www.rokna.net/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DA%A9-12/786347-%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D9%84%D9%85%D9%87-%D8%A8%D8%B1%DA%AF-%D9%85%D9%88-%DA%A9%D9%88%D9%81%D8%AA%D9%87-%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D9%84-%D8%A8%DB%8C-%D9%86%D8%B8%DB%8C%D8%B1

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.